Veiligheid

  • Hoe vaak kunnen etherische oliën worden aangebracht? Hoeveel moet ik gebruiken?
Het geschikte gebruik staat vermeld op het etiket van de EO. Volg a.u.b. de instructies op het etiket. Het idee "meer is beter" is niet altijd juist. Etherische oliën zijn erg effectief en krachtig - begin met een lage dosis en verhoog langzaam. In de meeste gevallen volstaan 1-2 druppels en meer gebruiken is een verspilling van het product. Afhankelijk van de EO kunt u stapsgewijs opbouwen tot 3-4 doseringen per dag, indien gewenst. Overmatig gebruik van etherische olie kan tot meer risico op bijwerkingen leiden.


  • Kunnen etherische oliën worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Net als met andere medische omstandigheden wordt het sterk aanbevolen dat u voor het gebruik van etherische oliën advies inwint bij een gecertificeerd, kundig gezondheidsspecialist die ervaren is in het gebruik van EO. Over het algemeen wordt aanbevolen ruim en excessief gebruik van Clary Sage (Salvia sclarea), Sage (Salvia officinalis), Tansy (Tanacetum vulgare), Hyssop (Hyssopus officinalis), Fennel (Foeniculum vulgare) en Wintergreen (Gaultheria procumbens) te vermijden, evenals de melanges en supplementen die deze oliën bevatten.


  • Kunnen etherische oliën gebruikt worden voor kinderen?

Veel EO's zijn geschikt om voor kinderen gebruikt te worden, en ze moeten voor gebruik verdund worden. Sommige producten van YL zijn voorverdund met basisolie zoals aangegeven op het productetiket en zijn bedoeld voor directe toepassing bij kinderen. Kinderen reageren over het algemeen goed op EO en het gebruik van een basisolie wordt aanbevolen. 1-2 druppels EO zoals RutaVala, Gentle Baby en Peace & Calming kunnen worden verdund in basisolie en toegepast op de onderkant van de voeten.


  • Hoe beïnvloedt blootstelling aan de zon het gebruik van etherische oliën?

Sommige EO's, vooral citrusoliën, bevatten natuurlijke moleculen die op zonlicht (uv-licht) reageren en een gevoelige reactie veroorzaken. Alle etiketten van EO's van YL en oliemelanges met deze bestanddelen bevatten een waarschuwing om zon/UV-stralen 12 tot 48 uur na het aanbrengen te vermijden. Men dient altijd voorzichtig te zijn bij gebruik van een nieuwe olie: test op een stukje huid (zie hierboven), verdun de olie en breng aan op huid die beschermd is tegen blootstelling aan de zon/UV stralen om het risico op gevoeligheid te verminderen.De schoonheids- en cosmeticaproducten van YL zijn geformuleerd om middelen die gevoelig maken voor de zon te verwijderen zodat er minder risico bestaat op zongevoeligheid.

Veel gestelde vragen over het gebruik


  • Ik begin pas met etherische oliën (EO). Hoe worden ze gebruikt?

Ieder flesje Young Living etherische oliën heeft een etiket met aanwijzingen over hoe die olie kan worden gebruikt, en deze aanwijzingen verschillen per locatie, vanwege verschillende regionale en landspecifieke reguleringen. Kijk op het etiket voor geschikte gebruiksaanwijzingen.

  • Ik zie dat de term 'basisolie' op verschillende plaatsen gebruikt wordt. Wat is een basisolie, wat doet hij en waarom zou ik hem moeten gebruiken?
Een basisolie is een plantaardige olie zoals kokosolie of druivenpitolie die gebruikt kan worden om EO te verdunnen. YL V-6 Vegetable Oil Complex is een uitstekende basisolie voor alle toepassingen. Basisoliën zorgen dat EO's die op de huid worden toegepast, prettig aanvoelen. Verdunning met een basisolie verdunt niet het effect van de EO, en voorkomt verspilling vanwege overmatig gebruik. Gebruik nooit vegetable shortening, boter, margarine of petroleumderivaten (vaseline) als basisolie. Sommige consumenten kiezen ervoor geen olijfolie als basisolie te gebruiken vanwege de sterke geur en hoge viscositeit.


  • Wat is warme olie?
"Warme oliën" zijn oliën die een warm of brandend gevoel kunnen geven als ze op de huid worden aangebracht. YL raadt aan om voor gebruik eerst een test te doen op een stukje huid. Om op een stukje huid te testen, past u 1-2 druppels EO toe op een stukje huid, bijvoorbeeld op de onderarm. Controleer dat stukje huid gedurende 1-2 uur op mogelijke reacties; meestal vindt een reactie plaats binnen 5-10 minuten. Als je een warm of branderig gevoel krijgt, of uitslag krijgt. Voeg je zo vaak als nodig V-6 carrier oil toe op de getroffen huid. Voorbeelden van "warme" oliën zijn kaneel, kruidnagel, citroengras, pepermunt, oregano, tijm, Exodus II en Thieves.


  • Wat als mijn huid onaangenaam of geïrriteerd aanvoelt?
Als dat gebeurt, stop je met het gebruik van de EO en breng je V-6 of een andere basisolie aan op het getroffen gebied. Gebruik nooit water om te proberen de olie van de huid te spoelen omdat ze daardoor nog meer geïrriteerd geraakt. Uitslag kan een teken van ontgifting zijn; drink voldoende water om de vrijgave en verwijdering van toxines uit het lichaam te bevorderen. Toxines in zeep op basis van petroleum en huidverzorgingsproducten, detergenten en parfums kunnen enkele ontgiftingsreacties op gang brengen. Overweeg bij reacties om te stoppen met deze middelen. Test op een stukje huid (zie hierboven) en verdun met basisolie indien nodig voor u de EO opnieuw gebruikt. Water drijft olie in de huid en de ogenAls er EO in je ogen terechtkomt, spoel je met V-6 basisolie om eventueel ongemak te verlichten.Het ongemak zou binnen enkele minuten moeten verdwijnen. Ga naar een dokter als irritatie van de ogen niet binnen 5 minuten verbetert. Let erop dat sommige documenten aanraden de olie met water te verdunnen. YL raadt aan dat u met basisolie verdunt om te zorgen dat irritatie zo snel mogelijk wordt verlicht.


  • Kunnen etherische oliën aangebracht worden op gevoelige zones?
YL raadt aan dat u contact vermijdt tussen EO's en gevoelige gebieden zoals de ogen, oren, genitaliën en slijmvliezen. Als u de olie toch op een gevoelige zone wilt aanbrengen, verdun dan 1 druppel etherische olie met 5-10 druppels V-6 carrier oil. 


  • Kan ik etherische oliën gebruiken als ik een medische aandoening heb? Kunnen etherische oliën een wisselwerking vertonen met geneesmiddelen op recept?
Als u een ziekte of een medische aandoening hebt, of als u geneesmiddelen op recept gebruikt, raden we aan om een gezondheidsprofessional te raadplegen die ervaring heeft met EO voordat u een EO gebruikt. Win advies in bij de voorschrijvend arts en een apotheker over mogelijke interacties tussen de medicatie(s) en de etherische oliën.